banner13

Tava yemeklerine Ramazan’da da ilgi arttı

Korona virüsün gölgesinde geçen Ramazan ayında yörelere has lezzetler, lokanta ve restoranların kapalı olması nedeniyle sipariş üzerine evlere götürülüyor. Malatya’da ayrı bir yeri olan tava yemekleri de bu yıl talep edilen yemeklerin başında geliyor.

05 Mayıs 2020 Salı 13:35
Tava yemeklerine Ramazan’da da ilgi arttı

Korona virüsün gölgesinde geçen Ramazan ayında yörelere has lezzetler, lokanta ve restoranların kapalı olması nedeniyle sipariş üzerine evlere götürülüyor. Malatya’da ayrı bir yeri olan tava yemekleri de bu yıl talep edilen yemeklerin başında geliyor.

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs (Covid-19) salgını birçok ülkede kabus olmaya devam ediyor. Türkiye’de de korona virüs gölgesinde başlayan Ramazan ayını bu yıl vatandaşlar evlerinde geçiriyor. Lokanta ve restoranların kapalı olması nedeniyle, özellikle yöresel lezzetler paket servis olarak evlere götürülüyor. Malatya’da da vazgeçilmezler arasında yer alan tava yemekleri, bu Ramazan’da da iftar sofralarında yerini alıyor. Vatandaşlar, bir gün öncesinde tavacılardan sipariş verirken, hazırlanan yemekler hijyenik ortamda hazırlanarak evlere teslim ediliyor. Tavacılar, Malatya’da tava yemekleri olarak patlıcan tava, kağıt kebabı, domatesli kebap ve kaburga dolması gibi yemeklerin daha çok ilgi gördüğünü söylüyor. Diğer yıllara nazaran bu yıl işlerinde bir düşüş de olduğunu söyleyen tavacılar, kişi başı 20 TL’ye hazırlanan yemekleri en az 7 kişilik olması şartı ile siparişle hazırladıklarını belirtiyor.

KAYNAK: İHA


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.