banner13

Malatya iktidardan memnun değil!

ORC Araştırma Şirketi “Malatya İli Siyasi Eğilimler Araştırması” başlığı altında  “28. Dönem Milletvekillerinin Beğeni Düzeyi” konulu bir anket yaptı. Anket’in sonuçlarına göre Malatya’da en çok beğenilen milletvekili Veli Ağbaba, beğenilmeyen milletvekili ise İhsan Koca oldu. Anket Malatya’da iktidar partisi milletvekillerine karşı memnuniyetsizliği açık bir şekilde ortaya koydu.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
21 Temmuz 2024 Pazar 20:02
Malatya iktidardan memnun değil!

Geçmişte Türkiye siyasetine yön veren, önemli siyasetçilerin yetiştiği Malatya’da 14 Mayıs 2023 Milletvekilliği Genel Seçimleri sonrası patlak veren siyasi memnuniyetsizlik anketlere de yansıdı. 

6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya’da depremin ağır sonuçları siyasilerin ilgisizliği veya beceriksizliği nedeniyle içinden çıkılamaz bir hal aldı. Şehirdeki rezerv alan karmaşası, orta hasar bilinmezliği, yerinde dönüşüm sorunu, çarşı merkezi inşaatındaki krizler, sürekli değişen fakat bir türlü tamamlanamayan projeler, verilen sözlerin tutulmaması, esnafın ve vatandaşın perişanlığı siyasi beceriksizliğin en büyük örnekleri oldu.

İktidar partisi milletvekilleri, belediye başkanları ve il başkanına olan güvenin bittiği Malatya’da, kaderine terk edilen depremzede vatandaşlar artık milletvekillerini istifaya çağıracak noktaya geldi.

Her dönem iktidar partisine büyük destek veren Malatyalılar bu dönem iktidar partisinde siyaset yapan siyasetçilerin yetersizliği nedeniyle tepkili. Malatya’nın sorunları için bir araya gelemeyen, hatta şehirdeki sorunların çözümü bir yana, sorunları içinden çıkılamaz bir hale getiren ve Malatya’ya bile gelmekten imtina eden iktidar milletvekilleri bu umursamazlıkları ile kente zarar vermeye başladı. Özellikle Malatya’da yıllardır siyaset yapan isimler halktan kopunca ve seçimden sonra Malatya’yı terk edince daha çok tepki almaya başladı. 

Malatya’daki iktidar partisine karşı siyasi memnuniyetsizlik anketlere de yansıdı. ORC Araştırma Şirketi “Malatya İli Siyasi Eğilimler Araştırması” başlığı altında  “28. Dönem Milletvekillerinin Beğeni Düzeyi” konulu bir anket yaptı. Anket’in sonuçlarına göre Malatya’da en çok beğenilen milletvekili Cumhuriyet Halk Partisi Malatya Milletvekili Veli Ağbaba olurken, beğenilmeyen milletvekili ise AK Parti Malatya Milletvekili İhsan Koca oldu. 

07-10 Temmuz 2024 tarihleri arasında Malatya’ya bağlı tüm ilçelerde toplam 2 bin 380 katılımcı ile yapılan ve çatı yönetimi ile gerçekleştirilen ankette katılımcılara “14 Mayıs 2023 seçimlerinden bugüne değerlendirdiğinizde Malatya Milletvekilleri ile ilgili kanaatiniz nedir?” sorusu yöneltildi. Verilen yanıtlara göre; yüzde 18,4 beğeni oranıyla ilk sırada yer alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’yı AK Parti Malatya Milletveliki İnanç Şiraç Kara Ölmeztoprak yüzde 16,2 ile 2. Sırada takip ederken, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu yüzde 15,5 ile 3. Sırada, AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci yüzde 12,7 ile 4. Sırada, Abdurrahman Babacan yüzde 11,3 ile 5. sırada, İhsan Koca ise yüzde 10,6 ile son sırada yer aldı.

KAYNAK: ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 21.07.2024 20:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.