banner13

Malatya için tehlike çanları çalıyor! Binaların altına su doldu

Saray mahallesi’nde rezerv alan çalışmaları devam ederken civarda bulunan binaların bodrumlarını su basmaya başladı. Yaklaşık 10 gündür bu sorunla mücadele eden esnaf kendi imkanlarıyla ayrım saatte bir suyu tahliye ediyor. Defalarca yetkililere sorunu ileten vatandaşlar, “başınızın çaresine bakın” cevabını aldı. Peki zaten depremlerde mağdur olan esnaf başının çaresine nasıl bakacak?

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
29 Ağustos 2024 Perşembe 11:57
Malatya için tehlike çanları çalıyor! Binaların altına su doldu

Saray mahallesi’nde rezerv alan çalışmaları devam ederkrn civarda bulunan binaların bodrumlarını su basmaya başladı. Yaklaşık 10 gündür bu sorunla mücadele eden esnaf kendi imkanlarıyla ayrım saatte bir suyu tahliye ediyor. Defalarca yetkililere sorunu ileten vatandaşlar, “başınızın çaresine bakın” cevabını aldı. Peki zaten depremlerde mağdur olan esnaf başının çaresine nasıl bakacak?

6 Şubat depremlerinden sonra yerle bir olan Malatya’da inşa çalışmaları devam ederken, son zamanlarda binaların altından su çıkması bina sahiplerini endişelendiriyor.

Bu sorunun yaşandığı mahallelerin başında Saray mahallesi geliyor..  Bina altlarından çıkan yer altı sularını vatandaşlar ve bölge esnafı kendi imkanlarıyla tahliye ediyor.

Malatya’da meydana gelebilecek olası büyük bir depremde bu yer altı suları binalara zarar verir mi soruları vatandaşları tedirgin ediyor. Defalarca yetkililere sorunu ileten vatandaşlar, “Başınızın çaresine bakın” cevabını aldı. Mağdur olan esnaflar bir araya gelerek duruma tepki gösterdi.

Bölgedeki esnaflardan Özkan Daşkın, yaklaşık 10 gündür bu sorunla mücadele ettiklerini belirterek, “sabah işe geldiğimizde bodum katın su dolduğunu gördük. MASKİ’yi defalarca aradık. Gelip kaynak suyu olduğunu belirlediler. Devlet su işleri bakıyor dediler, dilekçemizi de verdik ama bekleyecek zamanımız yok. Bunun bir an evvel çözülmesi lazım. Defalarca aradım yine sadece santrale bağlanabiliyorum.  Cevap veren, ilgilenen yok. Alttaki su yğkseldikleri daha yüksekten su atmaya başlıyor. Burası rezerv alan, altımız komple su. Suyun perde betonu geçmesine imkan yok. Dolayısıyla geriye veriyor ve şişiyor. Şuanda etrafımız bataklık. Binalarımızın altı su dolu. Allah korusun bir deprem olsa kurtulmamız mümkün değil. Hiçbir şekilde yetkililere ulaşamıyoruz.” Diye konuştu.

ERTV HABER MERKEZİ


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.