banner13

Önce proje, sonra inkar!

Malatya’da 6 Şubat depremlerinde hasar alan Yeşilyurt ilçesine bağlı Çırmıktı ve Gündüzbey ile ilgili daha önce proje paylaşan milletvekilleri vatandaş tepki gösterince ‘proje yok’ diye açıklama yaptılar. Dün Çırmıktı’da vatandaşlar rezerv alan eylemi yapınca AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de sosyal medya hesabından açıklama yaparak, “Ne Çırmıktı ile ilgili ne de Gündüzbey ile ilgili resmiyette ilan edilmiş bir rezerv alan durumu söz konusu değildir” dedi. 

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
25 Temmuz 2024 Perşembe 20:16
Önce proje, sonra inkar!

 6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya’nın eski yerleşim yerlerinden olan ve birçok tarihi yapıyı da bünyesinde bulunduran Yeşilyurt’a bağlı Çırmıktı ve Gündüzbey’de, yapılacak olan yeni konut ve yerleşim yerlerinin proje görselleri AK Parti Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Abdurrahman Babacan ve Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er tarafından sosyal medya hesaplarından paylaşıldı. 

İlk etapta kamuoyu projenin Çırmıktı, Gündüzbey, Banazı, Barguzu ve Yakınca’yı kapsadığını sanıyordu. Ak Parti Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan da sosyal medya hesabındaki paylaşımında Yeşilyurt ve Gündüzbey merkezlerinin nihayi projelerinin tamamlandığını açıklamaış ve görselleri paylaşmıştı  “Banazı, Barguzu ve Yakınca eski merkezler için görüşmeleri sürdürüyoruz. Onları da projeye dahil etmek istiyoruz” diye açıklama yapmıştı.

AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci de sosyal medya hesabından Kadim Yeşilyurt ve Gündüzbey’i aslına uygun olarak yeniden inşa edeceğiz. Tarihi yapıların korunması ve aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi işin kadim beldelerimiz için hazırladığımız koruma imar planlarımızın taslakları hazır.  Yeşilyurt’umuz tarihi, kültürel dokusu ve gastronomisiyle yeni bir çekim merkezi olacak. Yeşilyurt’un ruhunu ve kimliğini koruyarak, hemşerilerimize modern ve huzurlu bir yaşam alanı sunmak birincil görevimiz” açıklaması ile proje görselleri paylaşmıştı.

Gündüzbey ve Çırmıktı projeleri bu paylaşımlarla ortaya çıkınca vatandaşlarda hem projeye hem de siyasilere tepki gösterdi. Son olarak Çırmıktı meydanında toplanan vatandaşlar, dayatma ile alınacak her karış toprağın zulümden başka bir şey olmayacağını belirterek, ölüm pahasına bile olsa atadan deden kalan topraklarımızı vermeyiz. Ellerinizi üzerimizden çekin” diyerek siyasilere tepki gösterdi. 

Tepkilerin ardından açıklama yapan AK Parti Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, sosyal medya hesabından alel acele bir video yayınlayarak, “Ne Çırmıktı ile ilgili ne de Gündüzbey ile ilgili resmiyette ilan edilmiş bir rezerv alan durumu söz konusu olmadığını açıkladı. “Birilerinin arazisine, arsasına çökecekler şeklindeki iddialara itibar etmeyin” dedi. 

Vatandaşın tepkisinin ardından yapılan bu açıklamalar ile önceki açıklamalarını yalanlayan siyasetçilere şimdi kim nasıl inanacak? Yada hangi açıklamalar doğru? İlk etapta proje paylaşıp, sonra proje yok demek ne kadar doğru? Kamuoyu şimdi bu soruların da yanıtlanmasını bekliyor.

KAYNAK: ERTV HABER MERKEZİ

Son Güncelleme: 25.07.2024 20:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.