banner13

Malatya Çarşı inşaatında kriz! Parasını alamayan işçiler eylem yaptı!

Malatya’da 6 Şubat depreminde yıkılan çarşı inşaatında çalışan işçiler aylardır ödeme alamadıklarını belirterek, hem iş bıraktılar hem de tepkisini dile getirdiler. Kule vinç ve inşaatların üzerine çıkan bazı işçilerin intihar girişiminde bile bulunduğu iddia edildi. Polis çevrede güvenlik önlemi aldı. İşçiler ise hakkını istiyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
12 Haziran 2024 Çarşamba 19:07
Malatya Çarşı inşaatında kriz! Parasını alamayan işçiler eylem yaptı!

Malatya’da 6 Şubat depreminde yıkılan çarşı inşaatında çalışan işçiler aylardır ödeme alamadıklarını belirterek, hem iş bıraktılar hemde tepkisini dile getirdiler. Kule vinç ve inşaatların üzerine çıkan bazı işçilerin intihar girişiminde bile bulunduğu iddia edildi. Polis çevrede güvenlik önlemi aldı. İşçiler ise hakkını istiyor.

Malatya’da 6 Şubat depreminde yıkılan çarşı inşaatında belirsizlik devam ederken, yeni bir kriz patlak verdi. Çarşı inşaatında çalışan işçiler ödeme alamadıkları için iş bırakma eylem yaptı.

Emlak konut tarafından yüklenici bir firma aracılığı ile yapılan Malatya çarşı inşaatında aylardır ödeme alamadıklarını belirten işçiler, Kurban bayramı öncesi hakkını isteyip tepkisini dile getirdi.

Bölgede çalışmalar durdu, kule vinç ve inşaatların üzerine çıkan bazı işçilerin intihar girişiminde bile bulunduğu iddia edildi. Yüklenici firma yetkilileri ile görüşmek isteyen işçilere izin verilmedi.

Polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Bölgede zaman zaman yaşanan gerginliklerde polis ekipleri sayesinde büyümeden kontrol altına alındı.

İşçiler sesini duyurmak istedi fakat bölgeye defalarca giden basın mensuplarına çekim izni verilmedi. Son olarak ERTV’nin inşaat alanına girmesine izin verildi ve işçiler hem tepkisini hem de taleplerini dile getirdiler.

İşçilerin bölgede hak arayışı devam ederken. Polis ekipleri de bölgede güvenlik önlemleri almaya devam ediyor.

ERTV HABER MERKEZİ


Son Güncelleme: 12.06.2024 19:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.