banner13

Kışla Caddesi’nde yüzleşme! Bakandan Başkan Er’e “çalış” talimatı

31 Mart Yerel Seçimleri öncesi Kışla Caddesi esnafına söz veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er o günden sonra bir daha kışla caddesine uğramamıştı. Dün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kışla Caddesi esnafı ile bir araya gelince Başkan Er de mecburen yanında yer aldı. Ve Kışla Caddesi’nde büyük bir yüzleşme gerçekleşti. Bakan Kurum da Başkan Sami Er’e bu konuya “çalış” talimatı verdi.

06 Temmuz 2024 Cumartesi 20:10
Kışla Caddesi’nde yüzleşme! Bakandan Başkan Er’e “çalış” talimatı

Malatya'da 6 Şubat depremlerinden sonra Kışla Caddesi, rezerv alanı ilan edildi. Malatya’da ticari hayatın devam ettiği tek caddede, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri öncesi yıkım işlemlerinin yıl sonuna kadar yapılmayacağı yönünde esnafa söz veren Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Başkan seçildikten sonra Kışla Caddesi esnafına dükkanlarını boşaltmaları yönünde tebligat gönderildi.

“Esnaf da her defasında bize söz veren başkan nerede” diye sitem ediyordu. 5 Temmuz’da Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kışla Caddesi esnafı ile bir araya gelince Başkan Er de mecburen yanında yer aldı. Ve Kışla Caddesi’nde büyük bir yüzleşme gerçekleşti. 

Esnaf, Başkan Er’in kendilerine söz verdiğini, bunun üzerine borçlanarak malzeme aldıklarını, fakat verilen sözlerin tutulmadığını Bakan Kurum’a iletti. Bakan Kurum da esnafa destek olunması noktasında Başkan Sami Er’e bu konuya çalış talimatı verdi.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün esnafa konteyner çarşı olarak belirlediği yerinde çalışma şartlarına uygun olmadığını belirten esnaflar bu konuda da destek isteyince, Bakan Kurum, esnafa taşınma ve kira yardımı yapılması talimatı da verdi. Esnafı dinleyen Bakan Kurum bile Malatya’daki bu karmaşaya bir anlam veremeyince Başkan Sami Er’e neler olup bittiğini sordu.

Kışla Caddesi’ndeki bu yüzleşme sonrası kamuoyu, alınan kararların ve esnafa nasıl bir destek yapılacağının açıklanmasını bekliyor.

KAYNAK: ERTV Haber Merkezi

Son Güncelleme: 06.07.2024 20:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.