Dünya kayısı başkenti Malatya’da kayısı üreticilerinin sonbahar mücadelesi başladı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü üreticiye sonbahar mücadelesi için hatırlatma yaparak, yaprak delen (çil), bakteriyel kanser ve zamklanma hastalığına karşı koruyucu olarak mücadele yapılması gerektiği vurguladı.
Dünya kayısı başkenti Malatya’da kayısı üreticilerinin zorlu sonbahar mücadelesi devam ediyor.
Dünyaca tanınmış ve milli ekonomiye katkısı olan kayısı, Malatya ve civarındaki çiftçilerin en önemli gelir kaynağını teşkil ediyor. İhraç ürünü bu meyve ağaçlarından daha fazla verim alınması ve hastalığa yakalanmamaları için sonbaharda yapılması gerekenler hatırlatıldı.
Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, kayısı ağaçlarında görülen hastalıklara karşı etkin mücadele yapılması gerektiğini belirterek, “Kayısı ağaçlarında her yıl görülen hastalıklarla bilinçli bir mücadele etmek başta gelen göreviniz ve menfaatiniz icabıdır. Sonbaharda yaprak delen (çil), bakteriyel kanser ve zamklanma hastalığına karşı koruyucu olarak mücadele yapılmalıdır” ifadelerine yer verildi.
Üreticilerin, bahçelerinde önceki yıllarda aşırı dal kurumaları, kanserli yaralar ve aşırı zamk akıntısı varsa 2-3 yılda bir kesinlikle yüzde 3’lük bordo bulamacı kullanması gerektiği bildirilen açıklamda sonbaharda hastalıklarla yapılacak mücadele konusunda il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapılabileceği gibi, ayrıntılı bilginin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü web sitesinden de öğrenilebileceği vurgulandı.