banner13

Hak sahibi depremzedeler mağdur! Kira destekleri kesildi...

6 Şubat depremleriyle birlikte evleri yıkılan veya hasar alan depremzedelere 7 bin 500 TL kira desteği veriliyor. Kiracılara verilen 5 bin TL desteğinin kesildiği tarih olan Haziran ayından beri birçok ev sahibinin de kirası kesildi. Sistemsel bir hata olduğu ileri sürülüyor ama mağdur olan depremzedeler dilekçe verdiği halde bir gelişme yaşanmıyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
27 Eylül 2024 Cuma 11:40
Hak sahibi depremzedeler mağdur! Kira destekleri kesildi...

6 Şubat depremlerinde evleri yıkılan veya hasar alan depremzedelere 7 bin 500 TL, kiracılara ise 5 bin TL kira desteği veriliyordu. Haziran ayı itibariyle kiracıların desteği kesildi, sadece hak sahiplerine destek devam etti.

O tarihten beri hak sahibi olan onlarca vatandaşın da kira desteği yatmadı. 3 aydır kira desteği alamayan hak sahipleri var. Sistemsel bir hata olduğu öne sürülen bu mağduriyetin giderilmesi için depremzedeler AFAD’a dilekçe verdi fakat sorun hala çözülmedi.

Bu mağdurlardan biri Eşref Temur. Evi yıkıldıktan sonra kiralık daire bulup orada yaşamaya başlayan Temur, kesilen kira desteği nedeniyle mağdur oldu. Her ne kadar dilekçe yazsa da bu mağduriyeti giderilmedi. 3 aydır ev kirasını ödeyemiyor ve ev sahibi tarafından evden çıkarılacak.

Çaldığı her kapıdan eli boş dönen Temur, “Kimse yardımcı olmuyor” diyerek hem sitem etti hem de mağduriyetinin giderilmesini istedi.  Temur, “ 3 aydır kiramı alamıyorum. Durmadan AFAD’a gidiyorum beni başka yerlere yönlendiriyorlar. Bana diyorlar ki sen hak sahibi değildin ama Çevre şehircilikte hak sahibi görünüyorum. Hak sahibi değilsem yerinde dönüşüme nasıl başvurdum? Zor durumdayız ev sahibi bizi çıkaracak. 8 bin Tl kira veriyorum ama 3 aydır ödeyemedim. Çalmadık kapı bırakmadık ama bir gelişme yaşanmadı. Bir an evvel mağduriyetimizi gidersinler” dedi.

ERTV HABER MERKEZİ


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.