banner13

CHP'den Doğanşehir'de program! "Malatya'yı daha fazla yormayın"

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız ile CHP’nin ilçe belediye başkanları, Doğanşehir’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. programda 6 şubat depremleriyle birlikte Malatya’da yaşanan sorun ve sıkıntılar gündeme getirilirken, Malatya basınından övgüyle bahsedildi, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
30 Haziran 2024 Pazar 19:56
CHP'den Doğanşehir'de program! "Malatya'yı daha fazla yormayın"

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren ve Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer'in katılımıyla Doğanşehir Beypınarı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım, Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren ve Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer'in katılımıyla Doğanşehir Beypınarı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Geniş katılımlı toplantıda konuşan CHP Malatya İl Başkanı Barış Yıldız, deprem sürecinden bahsederek, “Malatya sahipsiz” dedi ve basının Malatya için önemine vurgu yaptı. Yıldız, “"Doğanşehir depremde en çok etkilenen ilçemiz. Doğanşehir'de enkazlar hala yerde. Malatya sahipsiz ve kimsesiz. Depremin zor günlerinde basın mensupları zor şartlarda görev yaptı. Depremde Malatya'ya sahip çıktılar ve yayınlarını kesmediler. Depremle beraber milletvekilliği ve yerel seçim yapıldı. Malatya basını için üzücü bir durum var; beş gazete vardı Malatya sahip çıkamadı ve ikiye düştü. Bundan utanıyoruz. Malatya basınının CHP olarak her zaman yanında olacağız, destek vereceğiz. Kontetnerde görevini yapan basına şükranlarımızı sunuyoruz." dedi.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu ise basın mensuplarının sadece olanı değil olabilecekleri de kendilerine söylediklerini belirtti. Cömertoğlu, "Depremden sonra zor vır hayat var. Basın ilini terk etmedi ve haber yaptılar. İnsanlara bir şey söylemenin elçiliğini yaptılar. Bizde gayret gösterdik. Malatya depremle çukura yuvarlandı. 1,5 yıl geçti ama aynı şeyleri konuşuyoruz. Demografik yapı ve kültürel yapı değişti. İktidar "Kısa sürede yaparız" dediler ama kimsenin evine göçemediğini görüyoruz. Deprem bazıları için fırsat oldu, iktidar bundan nemalandı. Daha yıkım bile tamamlanmadı. Rezerv alanları garabetle, bilgi verilmeden geliştiriliyor. Büyük umutlarla büyükşehre gelenler arızayı bile yapamıyorlar. Emlak Konut, TOKİ'deolmak bir şey ifade etmiyor. Kimsenin CV'si ile uğraşmayacağız ama Malatya'nın derdiyle uğraşmak görevimiz var. Veli Ağbaba’nin seçim vaatlerinin arkasında duran. Bir ekibiz. Yangın büyüyor, zamlar var, yüzde 38 elektriğe zam geliyor. Biz hizmet tarafıyız. Biz milletin yanında olmaya devam edeceğiz. Tasarruf tedbiri yukarıdaki çeteye değil, çiftçiye hizmet etmek için makine alamayan bir duruma geldik. Paramızla aldığımız makinelerle iş yapacağız. CHP'li belediyelere karşı yargısız bir tıkama var. Yönetme kabiliyeti olmayanlarla Malatya'yı daha fazla yormayın" diye konuştu.

Doğanşehir Belediye Başkanı Mehmet Bayram, "Depremi en ağır Doğanşehir yaşadı. Zor günümüzde yanımızda olduğunuz için teşekkür ederim" dedi.

Yazıhan Belediye Başkanı Abdulvahap Göçer ise " "Yazıhan'da yeni bir dönemin kapısını açıyoruz. Yazıhan'ı da toparlamaya ve hizmet etmeye hazırlanıyoruz. Yazıhan'a gelmenizi bekliyoruz," ifadelerini kullandı.

Hekimhan Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım ise basın mensuplarının depremde Malatya'nın gözü kulağı olduğunu, basın ile her zaman iç içe olacaklarını söyledi.

Arguvan Belediye Başkanı Ersoy Eren de basın ile bir arada olmanın mutluluğunu yaşadıklarını, haklarının ödenemeyeceğini ifade etti. Eren, “"Doğanşehir depremde çok büyük hasar aldı, yaraların sarılması bekleniyor. Biz de Arguvan'da yaraları sarmaya ve sosyal çalışmalara ağırlık veriyoruz. 27-28 Temmuz'da Türkü Festivali'ni gerçekleştiriyoruz. Tüm basın mensuplarını Arguvan'a davet ediyoruz," dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.