banner13

Yardımları kendisine ceza oldu. Görevden alındı

Malatya Şeker Fabrikası müdürü Suat Altun görevden alınarak, merkeze çekildi. Altun’un yerine ise Faruk Aladağ Malatya Şeker Fabrikası müdürü oldu. Şeker Fabrikasının üretimde rekor kırmasına vesile Altun’un görevden alınması kentte tepkiye neden oldu.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
08 Ağustos 2023 Salı 16:48
Yardımları kendisine ceza oldu. Görevden alındı

Malatya Şeker Fabrikası müdürü Suat Altun görevden alındı, Altun’un yerine ise yine Malatyalı bir isim olan Faruk Aladağ getirildi. Son yıllarda fabrikadaki üretimi rekor seviyeye taşıyan Altun’un yeni pancar alım sezonu öncesi görevden alınması kentte tepkiye neden olurken, neden görevden alındığı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. 

Altun’un 6 Şubat depremi sonrası fabrika yerleşkesine çadır kurdurarak vatandaşa yardımcı olduğu ve depremin ardından kentte artan işsizlik sorununa bir nebzede olsa yardımcı olmak adına fabrikaya işçi alımı yapmak istediği gerekçesi ile görevden alındığı iddia ediliyor.

Türkşeker, Şeker-İş Sendikası Malatya Şube Başkanı Nuri Murat başta olmak üzere yetkililerin konu ile ilgili kamuoyuna açıklama yapması bekleniyor. 

Malatya Şeker Fabrikası, Altun ile birlikte 2020-2021 üretim döneminde dereceye girerek, birincilik ödülü almıştı. Aynı zamanda Malatya Şeker Fabrikası, 2020-2021 döneminde gerçekleştirdiği 68 bin ton şeker üretimiyle son 40 yılın rekorunu da kırmıştı.

KAYNAK: ERTV HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.