Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi İkizce Mahallesi'nde, yürütülen yol ve konut yapım çalışmaları kapsamında gerçekleştirilen dinamitle patlatma işlemi bir eve zarar verdi. Patlatma esnasında etrafa saçılan kaya parçaları nedeniyle çatı delindi ve o kaya parçaları evin içerisine doldu. Plansızlığın, düzensizliğin ve denetimsizliğin faturası vatandaşa kesilmiş oldu.
Konut ve yol çalışması için dinamitle patlatma yaptılar, havaya saçılan kaya parçaları vatandaşın evini yıktı…
Plansız, düzensiz ve denetimsizliğin adresi bu defa Yeşilyurt ilçesi İkizce mahallesi…
Bölgede yapılan konut ve yol çalışmaları nedeniyle firma tarafından planlı olarak dinamitle patlatma işlemi yapıldı. Patlama esnasında etrafa saçılan kaya parçaları bölgede bulunan 6 kişilik Boztepe ailesinin yaşadığı eve zarar verdi.
Yetkililerin konuyla ilgilendiğini dile getiren Baran Boztepe, dikkatsiz ve tedbirsizliğe tepki gösterdi, denetimlerin artırılmasını talep etti. Boztepe, “Etrafımızda gerçekleşen TOKİ çalışmaları nedeniyle bir patlatma kararı alındı. Biz bu karara itiraz ederek, patlatmanın bölgeye, ikametimize zarar vereceğini bildirdik yetkili kurumlara. Buna rağmen bu patlatma gerçekleşti. Patlatma sonucunda havaya fırlayan kayalar evimizin içerisine girip kullanılamaz hale getirdi, yetkililer ilgileniyorlar ancak bu yaşadığımızı bir başkasının yaşamasını istemiyoruz. Firmaya yetkilisiyle de görüştük. Kolluk kuvvetlerini aradım, firma yetkilisi de geldi. Elini arkasına bağlayarak “Ne var, yıkar bir daha yaparız” dedi. Siz bir daha yıkıp yapabilirsiniz ama biz burayı elimizle tırnaklarımızla yaptık. Çocuklarımız var, burada yaşıyoruz. Çıkış yolumuzu da müteahhit kepçelerle kapattı. Müteahhit firma pişmanlığın dile getiriyor ama durum ortada. Jandarma anons yapmıştı patlamadan önce, güvenli alana geçin diye. Yaklaşık olarak bir 15 metre kadar ileriye gittik. Orada bile üzerimize kaya parçaları geldi. Burada bizim canımıza da zarar gelebilirdi ve bunun dönüşü yok. Kamu kurumları, AFAD, Çevre Şehircilik şu anda seferber olmuş durumda. Tek talebim şu ;maddi talepten ziyade lütfen bu konulara daha bilinçli yaklaşılsın. Mühendislik hesapları daha doğru yapılsın” dedi.
ERTV HABER MERKEZİ