banner13

Bu kayısı başka! Hasadı yeni başladı...

Malatya’nın sarı altını kayısı da hasat sezonu tamamlandı diyoruz. Ama öyle bir cins varki Malatya’nın belli bölgesinde yetişiyor ve hasada yeni başlandı. Manav tezgahlarında yerini alan kayısının kilosu 120 TL’den satılıyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
17 Eylül 2024 Salı 12:30
Bu kayısı başka! Hasadı yeni başladı...

Malatya’nın sarı altını kayısı da hasat sezonu tamamlandı. Ama öyle bir cins varki Malatya’nın belli bölgesinde yetişiyor ve hasada yeni başlandı. Manav tezgahlarında yerini alan kayısının kilosu 120 TL’den satılıyor.

Malatya ekonomisinin bel kemiği olan kayısı da hasat sezonu tamamlandı. Fakat Malatya’daki bir dağ köyünde yetişen bu kayısıda hasat yeni başlıyor. Cinsi Hacıhaliloğlu, bal gibi de tadı var…

Manav tezgahında yerini aldı kayısılar, yaklaşık 2 hafta da burada müşterilerini bekleyecek.

Manav işletmecisi Şükrü Tekbaş, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi dolayısıyla hasadın 1 ay erken başladığını belirtti ve bu cinsi yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi.  Tekbaş,Bu Kayısı özel bir aşı, herkes tarafından bilinmiyor. Bir ilçemizin dağında yetişiyor. Bu kayısı normalde ekimin ortaları gibi çıkıyor ama hava sıcaklığından dolayı 1 ay erken başladı hasadı. Kayısının özelliği son baharda çıkması. Bunun üzerine arkadaşlar çalışmalar yapıyorlar. Önümüzdeki yıllarda daha da çoğalacak, vatandaşlar kışa doğru da tüketebilecek kayısıyı. Dağ köyünde yetiştiği için kayısı fazla büyümüyor. Hedefimiz bu kayısıyı daha da yaygınlaştırmak.” Diye konuştu.

ERTV HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.