banner13

Malatya yine beşik gibi sallanıyor! Peş peşe depremler

Malatya'da son 12 saatte 4'ün üzerinde 2 deprem meydana geldi

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
10 Temmuz 2024 Çarşamba 16:05
Malatya yine beşik gibi sallanıyor! Peş peşe depremler

Malatya’da 12 saat arayla yaşanan depremler korku ve paniğe neden oluyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı verilerine göre 9 Haziran gece yarısı saat 00.41'de merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 7.69 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem il merkezinde de şiddetli bir şekilde hissedildi. 

Bu depremden 2 dakika sonra saat 00.43'te de merkez üssü yine Yeşilyurt olan 3.2'lik bir deprem kaydedildi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü ise, 4.2'lik ilk depremin merkezini Malatya- Yeşilyurt- Görgü olarak duyurdu. Kandilli, 00.43'deki ikinci depremin merkezinin de yine Yeşilyurt- Görgü olduğunu belirtirken, büyüklüğünü 2.8 olarak kaydetti. 

Gece yanşanan depremlerin ardından Malatya 10 Haziran saat 12’54’te bir kez daha sallandı. AFAD’ın verilerine göre Merkez üssü Malatya-Yeşilyurt olan 4.3 büyüklüğünde yerin 14.27 km derinliğinde bir deprem kaydedildi. 

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü de depremin merkez üssü Yeşilyurt-Görgü, büyüklüğünü 4.3, derinliğini de 5 km olarak açıkladı.

Malatya il merkezinin yanı sıra Elazığ ve Adıyaman başta olmak üzere çevre illerden de hissedilen deprem büyük korku ve panik yarattı

Depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Malatya Yeşilyurt'ta 4.3 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına devam etmektedir. Gelen 3 ihbar incelenmiş olup an itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.

Gece saatlerinden itibaren Malatya’da son 12 saatte 4'ün üzerinde 2 deprem meydana gelmesi ise kentte vatandaşları tedirgin ediyor.

Son Güncelleme: 10.07.2024 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.