banner13

Esnaflardan İl müdürü Cengiz Başer'e tepki! "Hani verdiğiniz söz?"

Emekliler parkında hizmet veren esnaflar, Söğütlü Cami’nin yapılacak olması nedeniyle esnafların konteynerları taşınacak. 28 esnafa iddiaya göre çevre şehircilik il müdürü Cengiz Başer tarafından Kız meslek lisesi alanı önerildi fakat verilen söz tutulmadı o esnaflarında 2. Kanalboyuna taşınacağı öğrenildi. Çileden çıkan esnaf kendilerine verilen sözün tutulmasını istiyor.

ERTV Haber Merkezi
ERTV Haber Merkezi
19 Eylül 2024 Perşembe 17:50
Esnaflardan İl müdürü Cengiz Başer'e tepki! "Hani verdiğiniz söz?"

Emekliler parkında hizmet veren esnaflar, Söğütlü cami’nin yapılacak olması nedeniyle esnafların konteynerlarıtaşınacak. 28 esnafa iddiaya göre çevre şehircilik il müdürü Cengiz Başer tarafından Kız meslek lisesi alanı önerildi fakat verilen söz tutulmadı o esnaflarında 2. Kanalboyuna taşınacağı öğrenildi. Çileden çıkan esnaf kendilerine verilen sözün tutulmasını istiyor.

6 Şubat depremleri sonrası rezerv alan ilan edilen bölgelerde hizmet veren 28 esnaf da Emekliler parkına yerleştirilmişti ve 8 aydır orada hizmet veriyorlar.

“Esnaflara yeriniz yapılana kadar burada hizmet vereceksiniz” denildi ancak Söğütlü cami’nin emekliler parkına yapılacak olması nedeniyle esnafların 2. Kanal boyuna taşınacağı açıklandı.

Bahsi geçen 28 esnafa iddiaya göre Çevre Şehircilik İl Müdürü Cengiz Başer, Kız meslek lisesinin yerini önerdi, esnafta kabul etti. Fakat verilen söz her zamanki gibi tutulmadı ve o esnafların da 2. Kanalboyuna taşınacağı yönünde zabıta bildirimde bulundu.

Esnaflardan Sevil Dirican torpilleri olmadığı için mağdur olduklarını belirterek, “Vergi mükellefi olmayan, pazarcıları iyi yerlere yerleştirdiler. Ben zamanında zabıta ekibinden yer istedim. 45 gün sonra kaldırılacağını söylediler. Soykan meydanı içinde en son kurban bayramı dediler, yine bir gelişme yaşanmadı. Neden? Çünkü torpilleri sağlam. Ben Cengiz müdüre defalarca sordum. Bize “kız meslek lisesi tarihi eser olduğu için Cuma günü vali bey ile toplantımız var, kendisine söyleyeceğim. Söz orayı yıkıp sizi taşıyacağız” dedi. Otoparka bile razı olduk çünkü kanal boyunu istemiyoruz. Zabıta ekibi geldi, ben bilgilerimi vermediğim için “boş” yazmış. Ben burada aktifim, çalışıyorum. Cengiz müdüre bugün yine yazdım. “Bize söz verdin” dedim.  Oda cevap olarak, “olması için çalışıyoruz, sonuçlanmadı daha” yazdı. Zabıtada cumartesi elektriklerin kesileceğini, Pazar günü de taşınma işleminin yapılacağını söyledi. Ne olacak şimdi?  Benim dükkanımın şuan yeri yok, projesi yok, fore kazığı yok. İlk etapta benim dükkanım yıkıldı ama son etapta yıkılan kuyumcular çarşısını yaptılar. Abdurrahman babacan şubat ayında dükkanların teslim olacağını söylüyor, neye göre teslim edilecek? Bir Adıyaman, Maraş kadar olamadık. Anne babam olmasa Malatya’yı terk ederim. Çünkü yaşanacak bir şehir değil. “diyerek tepki gösterdi.

Bir başka esnaf kendilerine verilen sözlerin tutulmamasına tepki gösterirken, “Buralar bize kurayla verildi, bize dendi ki, “dükkanlarınız teslim edilene kadar buradasınız” biz müşterilerimizi yeni yeni alıştırdık buraya. Bu çocuk oyuncağı değil ki. Yazık günah değil mi? Milletin ekmeğiyle niye oynuyorsunuz? Benzetmek gibi olmasın ama bir hayvan değil ki, yularından tutarak ağaca götürüp bağlayasın. Ben bir esnafım evime ekmek götürüyorum. Cengiz Başer bize söz verdi. Kız meslek lisesi yıkılacak, sesinizi çıkarmayın size orayı vereceğiz” dedi. Biz 2-3 gündür arıyoruz Cengiz beye ulaşamıyoruz. Devleti temsil eden kurumlara itimat etmeyip kime itimat edeceğiz” diye sordu.

ERTV HABER MERKEZİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.