Malatya’da hem gece hem de gündüz sahada aktif olarak incelemeler yapan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Ankara’da da yoğun bir Malatya mesaisi yürütüyor. Milletvekili Ölmeztoprak, tespit ettiği, sorun ve sıkıntıların yanı sıra vatandaşın, esnafın taleplerini de Ankara’da ilgili kurumlara ileterek, ortak bir çözüm için gayret ediyor.
Milletvekili Ölmeztoprak Ankara’da gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Malatyalılara müjdeli haberler de vererek, kentte yapılması planlanan yatırımlar ile ilgili bilgiler de aktardı.
Milletvekili Ölmeztoprak, Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerindeki çalışmalara ilişkin; “Asrın afetinden en fazla zarar gören Doğanşehir’imiz ve Akçadağ’ımız özelinde ise Polat mahallemizde inşaatlarımız ilerlerken, Kurucaova’mızda sorunlarımızı çözerek inşaat aşamasına geçmiş bulunuyoruz. Akçadağ’ımızda 1. ve 2. etap rezerv alan çalışmaları hızla sürerken 3. ve 4. etap için geçen ay yaptığımız toplantı ve alan ziyaretlerinde tek tek hemşehrilerimizi dinledik. Bunun üzerine 3. ve 4. etabın yapılıp yapılmayacağı konusunda da ‘Hemşehrilerimiz istemiyorsa yapılmayacağı’ ve buna istinaden esnaf odalarımızla da yaptığımız görüşmelerimizde onların da görüşlerini içeren yazılı beyanlarını da tek tek sayın bakan yardımcımızla paylaştık. Hemşehrilerimiz 3. ve 4. Etabı rezerv alan olarak istemiyorlarsa bunun değerlendirilmeye tabi tutulacağını belirtmek isterim” ifadelerine yer verdi.
Kale ilçesine yapılması planlanan yatırımlara ilişkin çalışmaların devam ettiğini belirten Milletvekili Ölmeztoprak, “Kale ilçemizdeki 5.9’luk deprem sonrası revizyon ve yeniden yapım süreçleri devam ediyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a kesintisiz destekleri için şükranlarımızı sunar, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mehmet Fatih Kacır’a, Bakan Yardımcılarımıza ve emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ederiz” dedi.
Rezerv alan çalışmaları ve yeni rezerv alanları taleplerini de Çevre Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanlığına ileten Milletvekili Ölmeztoprak, “Kiltepe Rezerv Alanı’nda, ankette ulaşılamayan %60’lık kahir ekseriyete tekabül eden hemşehrilerimizin yekûnune ulaşmak için çalışmalar devam ediyor. İzzetiye, İstiklal, Saray, Ferhadiye ve Üçbağlar (bir bölümü) Mahallelerimiz için rezerv alan taleplerimizi yinelerken, hemşehrilerimizin bu konuda taleplerini en üst düzeyde dikkate alıyoruz. Sayın Bakan Yardımcımıza, en nihayi netice olarak mezkûr bölgeleri hemşehrilerimizin rezerv alan olarak görmek istediğini bildirdik” ifadelerini kullandı.
Gündüzbey ve çevresine müjde! Malatya’nın kadim bölgeleri olarak adlandırılan Gündüzbey ve yakın çevresindeki mahallelere de müjde veren Milletvekili Ölmeztoprak; “Gündüzbey, Çırmıktı, Mollakasım, Hamidiye, Hıroğlu, Barbuzu ve Banazı’da küçük parselleri olan hemşehrilerimizin mağduriyet yaşamaması adına, hak sahiplikleri yakın bir alanda yapılacak yeni inşaatlarla sağlanacak. Ayrıca, mevcut parsellerdeki taşınmazlar hangi ruhsatta ise bu haklar mahfuz kalacak” dedi.
Esnafın taleplerini de ilgili bakanlıklara ileten Ölmeztoprak, ilk etapta 714 dükkan inşası ile başlayan Altay Kışlası Sanayi Projesi’nin 3 etap halinde ilerlediğini 2. Etap için 800 dükkandan 200’ünün ihalesinin 2024 yılı sonunda tamamlanmasının planlandığını ve 3. etap İhale ile yer teslim süreçlerinin ardından toplamda 2 bin 400 dükkânlık bu projenin tamamlanmasını hedeflediklerini belirterek konu ile ilgili şu ifadeleri kaydetti;
Altay Kışlası’ndaki Sanayi Projesi
Malatya’mızda Esnafımızın taleplerini ve projelerimizin hızla tamamlanması için ihtiyaç duyulan finansman desteğini değerlendirmek amacıyla, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcımız Sayın Burak Demiralp, Bakan Danışmanımız - GEDAŞ Genel Müdürümüz Ahmet Oğulbalı, Kentsel Dönüşüm Genel Müdür Yardımcımız Bedri Sinan Gül, İller Bankası Genel Müdür Yardımcımız Onuray Gözütok, TOKİ Başkan Yardımcımız Dursun Baştürk, Çevre Yönetimi Genel Müdür Yardımcımız Mahmut Emirdoğan, Mekansal Planlama Genel Müdür Yardımcımız Celalettin Alkan, Milli Emlak Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Vural ile sanayi alanlarımızın inşaat hızının artırılması ve esnafımızın yaşadığı mağduriyetlerin çözümüne yönelik bir görüşme gerçekleştirdik.
Altay Kışlası Sanayi Projesi kapsamında, Malatya Mobilyacılar Odası (400), Doğramacılar Odası (200), İmalat-Demir ve Tamir Esnaf Sanatkârlar Odası (1600) üyelerimiz ve kayıtlı olmayan yaklaşık 400 esnafımızdan müteşekkil Küçük Sanayimizin ihtiyaçlarına yönelik Altay Kışlası’nda başlatılan sanayi projemiz, 3 etap halinde hızla ilerliyor. 1. Etapta 714 dükkânımızın inşaatı sürüyor. 2. Etapta 2024 yılı sonuna kadar 800 dükkândan 200’ünün ihalesinin tamamlanması planlanıyor. 3. Etap için de İhale ve yer teslim süreçlerinin ardından toplamda 2 bin 400 dükkânlık bu projenin tamamlanması hedefleniyor. Tüm esnafımızın haklı taleplerini göz önünde bulundurarak, TOKİ ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan dükkân sayısının ve inşaat hızının artırımı için optimize bir bakış açısıyla finans ve muhtelif destekler noktasında talebimizi ve bilhassa TOKİ iştirakinin elzem olduğunun altını çizerek yinelediğimizi belirtmek isterim.”
KAYNAK: Bülten