ERTV

Malatya çamura teslim! Şantiye alanları denetlenmiyor mu?

MALATYA

6 Şubat depremlerinde en fazla hasarı alan illerin başında gelen Malatya, ayağa kaldırılmaya çalışılsa da çamur görüntüsünden bir türlü kurtulamıyor. Özellikle şantiye alanlarının olduğu bölgelerde yazın toz- toprak kışın da çamur hüküm sürerken, çalışmaları yürüten firmalarda sorumsuz davranınca ortaya içler acısı harabe bir tablo çıkıyor. Firmaların bu rahat tavırları “şehrin yetkilileri denetleme yapmıyor mu?” sorusunu akıllara getiriyor.

6 Şubat depremlerinde en fazla hasarı alan illerin başında gelen Malatya, ayağa kaldırılmaya çalışılsa da çamur görüntüsünden bir türlü kurtulamıyor. Özellikle şantiye alanlarının olduğu bölgelerdeyazın toz- toprak kışın da çamur hüküm sürerken,çalışmaları yürüten firmalarda sorumsuz davranıncaortaya içler acısı harabe bir tablo çıkıyor. Firmaların bu rahat tavırları “şehrin yetkilileri denetleme yapmıyor mu?”sorusunu akıllara getiriyor.

Yazın toz toprak kışın çamurdan geçilmiyor. Burası Malatya… Kayısının başkenti, Hamido, İsmet İnönü, Turgut Özal gibi önemli siyasetçiler yetiştirmiş, birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapmış önemli bir şehir… 6 şubat depremleriyle birlikte yerle bir oldu Malatya.. Tüm anılar, hatıralar enkaz altında kaldı.

Çarşı Merkezi, Saray, Tandoğan, Göztepe, Uçbağlar, Zaviye, Bentbaşı ve daha onlarca mahallede rezerv alan çalışmaları sürüyor. Şehir ayağa kaldırılmaya çalışılırken bu süreçte şantiye alanlarından şehrin dört bir yanına bulaşan bu çamur bir bataklığı andırıyor.

Depremin en çok hasarı bıraktığı diğer iller olan Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman’da çalışmaları yürüten firmalar sık sık denetlenirken, hatta ceza uygulanırken Malatya’da özellikle yağışlı havalarda bitmek bilmeyen çamur; denetimlerin yapılmadığının göstergesi. Özellikle şantiye alanlarından çıkan ağır tonajlı araçların lastiklerindeki çamur şehre bulaşırken, yollarda oluşan tahribatlar trafikte de tehlikeye neden olabiliyor.

Şehrin birçok noktası, özellikle rezerv alan çalışmalarının olduğu alanlar çamur yuvasına dönüşmüşken, denetim yapılmayınca, ceza uygulanmayınca çalışmalar bitene kadar Malatyalı bu çileyi çekeceğe benziyor.

Saray Mahallesi’ndeki taksici esnafı, denetimlerin yapılmadığını belirterek, “Birimler bize her sefanın bir cefası olduğunu, bunun katlanılması gereken bir durum söylüyor. Bu yönetilemezliğin bir göstergesidir. Gelip resim çekmekten başka bir iş yapamıyorlar zaten. Belediye başkanı ilk aday gösterildiği zaman gelip oy istemişti. “Sadece sizden isteğimiz liyakatli yöneticilerin atanması” dedik. Kesinlikle bir sıkıntı olmayacak dedi. En ufak bişey de gelip kapımı dövüp içeri gireceksiniz dedi. Bırakım belediye başkanını taç diye bir sistem kurmuşlar. Şikayeti söylüyorsun, “Malatya’nın halini biliyor musun, boyacı küpümü bu sokup çıkaralım?” diyorlar. Bunu liyakatli dediği insanlar söylüyor. Daha söylenecek başka bir şey yok. Zor bir işin üstesinden gelmeye çalışıyorlar ama bu akıl ve mantıkla çözülebilecek bir iş. Baktığınız zaman işten anlamayan insanlarla yönetilmeye çalışıyoruz.” Diyerek tepkisini dile getirdi.

ERTV HABER MERKEZİ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.