ERTV

Çırmıktı’da rezerv alan eylemi!

MALATYA

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Çırmıktı Mahallesi’nde depremin yaraladığı vatandaşlar, bu şehrin siyasilerine “Elinizi vicdanınıza koyun, yada ellerinizi üzerimizden çekin” diye seslendi.

6 Şubat depremlerinde ağır hasar alan Malatya’nın eski yerleşim yerlerinden olan ve birçok tarihi yapıyı da bünyesinde bulunduran Yeşilyurt’a bağlı Çırmıktı ve Gündüzbey rezerv alana dahil edildi. Rezerv alan istemeyen vatandaşlar Çırmıktı meydanında toplanarak eylem yaptı.

Rezerv alan istemeyen, yerinde dönüşüm isteyen vatandaşlar siyasilere de tepki gösterdi. Dayatma ile alınacak her karış toprağın zulümden başka bir şey olmayacağını belirten vatandaşlar, ölüm pahasına bile olsa atadan deden kalan topraklarımızı vermeyiz. Bizim temel dokumuza, tarihimize dokunmayın, ellerinizi üzerimizden çekin” dedi.

İlçenin tarihi ve temel dokusuna, komşuluk kültürüne zarar verilmemesini isteyen vatandaşlar, topraklarının peşkeş çekildiğini iddia ederek, siyasilere, “Ellerinizi üzerimizden çekin” diye çağrı yaptı. 

Mahalle muhtarları da rezerv alana dahil edilmemesi için mücadele etti. Fakat sonuç değişmeyince muhtarlar da tepki gösterdi.

KAYNAK: ERTV HABER MERKEZİ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.