ERTV

Behçet Bakır Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne asaleten atandı

MALATYA

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini Ağustos 2023’den beri vekaleten yürüten Behçet Bakır asaleten atandı. 

Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini Ağustos 2023’den beri vekaleten yürüten Behçet Bakır asaleten atandı. 

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan atama kararnamesi ile Milli Eğitim Müdürlüğünde açık bulunan Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne Behçet Bakır getirildi.

Behçet Bakır, İl Milli eğitim Müdür Yardımcısı iken 4 Ağustos 2023 tarihinden itibaren İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevini vekaleten yürütüyordu. 

Bakır, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Şahsımı bu ulvi ve mes’uliyeti yüksek vazifeye layık görüp takdir ve tensipleri münasebeti ile; Sayın Cumhurbaşkanımıza, itimat ve güvenleri münasebeti ile Milli Eğitim Bakanımız; Sayın Yusuf Tekin'e şükranlarımı arz ederim. Rabbim mahcup eylemesin” ifadelerine yer verdi.

Behçet Bakır Kimdir?
1975 yılında Elazığ’da doğdu. 1976 tarihinde babasının memuriyeti nedeni ile Malatya’nın Doğanşehir İlçesine taşındı. İlk, orta ve lise öğrenimini farklı yerlerde tamamladı. 1999 yılında üniversiteden mezun oldu. 2001-2004 yılları arasında Diyarbakır’da il murakıbı olarak görev yaptı. 2004-2014 yılları arasında Diyarbakır’da öğretmen, okul müdür yardımcılığı ve birçok okul türlerinde okul müdürlüğü görevi yaptı. 2014 yılında Malatya Doğanyol ilçesine Milli Eğitim Bakanlığınca İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak ataması yapıldı. 2018 yılına kadar bu görevi yürüttü. 2018-2022 yılları arasında Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü, 2022-2023 yıllarında Malatya İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Bakır, 4 Ağustos 2023 tarihinde Malatya İl Milli Eğitim Müdürlüğüne vekaleten, 5 Ekim 2024 tarihi itibariyle de asaleten atandı. Bakır, evli ve 3 çocuk babasıdır.

KAYNAK: ERTV HABER MERKEZİ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.