ERTV

Akçadağ şu sıralar beşik gibi! Peş peşe depremler...

MALATYA

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde 1 dakika arayla 3.9 ve 3.3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Kent merkezinde de hissedilen depremler kısa süreli korku ve panik yarattı. Deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi.

Malatya’nın Akçadağ ilçesinde 3.9 ve 3.3 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından verilen bilgiye göre; saat 22.25’de merkez üssü Akçadağ ilçesi olan 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem çevrede de hissedildi.

Bu depremden 1 dakika sonra ise saat 22.26'da merkez üssü yine Akçadağ olan 3.3 büyüklüğünde ikinci bir deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından ilk depremin büyüklüğü 3.9 olarak açıklanırken, merkez üssünün ise Akçadağ ilçesinin Ortaköy Mahallesi olduğu belirtildi. Kandilli, ikinci depremin büyüklüğünü ise 3.1 olarak açıklayıp, merkez üssünü Akçadağ ilçesinin Bekiruşağı Mahallesi olarak bildirdi.

Kent merkezinde de hissedilen depremler kısa süreli korku ve panik yarattı. Deprem nedeniyle herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı bildirildi.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.