ERTV

Yarın kura çekilecek! İşte teslim edilecek konut sayısı...

GÜNCEL

Malatya’da, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların Ankara’dan çevrim içi katılımıyla 6.759 konutun kura çekimi yapılacak. Bu yeni kura ile birlikte Malatya’da hak sahiplerine teslim edilen toplam konut sayısı 17 bin 438’e ulaşmış olacak. Peki hangi ilçede kaç konut hak sahiplerine teslim edilecek?

Malatya’da, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve bakanların Ankara’dan çevrim içi katılımıyla 6.759 konutun kura çekimi yapılacak. Bu yeni kura ile birlikte Malatya’da hak sahiplerine teslim edilen toplam konut sayısı 17 bin 438’e ulaşmış olacak. Peki hangi ilçede kaç konut hak sahiplerine teslim edilecek?

6 Şubat’ta Malatya ve yıkım yaşayan şehirlerde dördüncü kura çekimi yarın yapılacak.

Malatya Valiliği, 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli deprem afetleri sonrası inşa edilen konutlar için noter huzurunda kura çekimi yapılacağını duyurdu.

Hak sahibi kabul edilen depremzede vatandaşlara teslim edilecek 6 bin 759 konutun kura çekimi,26 EkimCumartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek.

Kura çekim törenine,Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum Ankara’dan çevrim içi katılacak.Kura çekimi AFAD’ın sosyal medya hesabından da canlı olarak yayınlanacak.

Kura ile hak sahiplerine teslim edilecek konutlar; Yeşilyurt, Doğanşehir, Darende ve Akçadağ ilçelerinde inşa edilen projeleri kapsıyor. Battalgazi ilçesinde ise Çamurlu Mahallesi’nde 681 adet konutun anahtarı teslim edilecek.Bu yeni kura ile birlikte Malatya’da hak sahiplerine teslim edilen toplam konut sayısı 17 bin 438’e ulaşmış olacak.

Malatya'nın çeşitli ilçelerinde kırsal ve merkez bölgelerde inşa edilen toplam 6 bin 759 konutun dağılımı ise şu şekilde olacak:

Yeşilyurt, Doğanşehir, Darende ve Akçadağ İlçeleri TOKİ Kapsamında İnşa Edilen Konutlar:

Doğanşehir Altıntop Mahallesi’nde 1. Etap 724 konut.

Yeşilyurt İkizce Mahallesi 2. Bölge 1. Etap 1.236 konut.

Yeşilyurt İkizce Mahallesi 2. Bölge 2. Etap 2.340 konut.

Yeşilyurt İkizce Mahallesi 2. Bölge 3. Etap 1.962 konut.

Yeşilyurt İlçesinde toplam 5.538 konut dağıtımı gerçekleştirecek.

Darende İlçesi Hacıderviş Mahallesi’nde 256 konut, 4 dükkan ve 16 derslikli ilkokul inşaatı tamamlanarak teslim edilecek.

Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Tarafından İnşa Edilen Kırsal Konutlarda ise

Akçadağ Durulova’da 25, Esenli’de 14, Muratlı’da 19 konut olmak üzere toplam 58 konut,

Doğanşehir ilçesinde Polat’ta 127, Güroba’da 19 konut olmak üzere toplam 146 konut,

Yeşilyurt ilçesinde Karahan’da 21, Oluklu’da 16 konut olmak üzere toplam 37 konut ile

Kırsalda 241 konut hak sahiplerine ulaştırılacak.

Bu kura ile birlikte Malatya genelinde dağıtımı yapılacak toplam 6.759 konut tamamlanmış olacak.

Daha önce yapılan kura çekimleri de eklendiğinde, ilçe merkezlerinde 14.045, kırsalda 3.393 konut olmak üzere Malatya’da toplam 17.438 konut, vatandaşın hizmetine sunulmuş olacak.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.