ERTV

Sami Er kadrosunda skandal! Makam aracı okul servisine döndü!

GÜNCEL

Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı tasarruf tedbirleri uygulanırken, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve iştiraki kurumların bundan haberi yok.  Çünkü Malatya’da makam aracı sevdası bir krize dönüştü büyüyor. Esenlik Genel Müdürü Veysel Tay göreve gelir gelmez yaptığı ilk icraat makam aracı almak oldu. Birde MOTAŞ var. Malatya’da depremzedelere en büyük mağduriyeti yaşatan MOTAŞ’ın Genel Müdür Yardımcısının da üst düzey makam aracını şahsi işlerde kullandığı ve hatta makam aracı ve şoförü ile birlikte çocuğunu okula gönderdiği görüntüler ortaya çıktı. Makam aracı sevdası ve bu araçların ailevi amaçlarda kullanılması kamu kaynaklarının nasıl kullanıldığını gözler önüne seriyor.

31 Mart Yerel Seçimleri sonrası Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Sami Er, göreve gelir gelmez yaptığı ilk işlerden biri genel müdür ve daire müdürlerini değiştirmek bununla birlikte personellerin yerini değiştirmek oldu.

Başkan Sami Er’in kurduğu ekip ise deprem yaşayan Malatya’yı el birliği ile toparlamak, sorunları çözmek yerine sanki fırsat bekliyormuşçasına makam derdine, makam aracı derdine düştü.

Türkiye’de yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeni ile ülkede tasarruf tedbirleri uygulanıyor. Fakat vatandaşın bile uyguladığı tasarruf tedbirlerini Malatya Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin uygulamaması dikkat çekiyor. Öyle ki Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er tarafından Esenlik Genel Müdürlüğü görevine getirilen Veysel Tay’ın ilk icraatı kendisine makam aracı almak oldu.

Bir de MOTAŞ var. Malatya’da özellikle ilçeler başta olmak üzere şehir merkezindeki birçok noktaya giden otobüs seferlerini azaltılması nedeni ile vatandaşlar büyük mağduriyetler yaşarken, öğrenciler çoğu zaman okullarına bile gidemezken, zaman zaman eylem yapıp tepkilerini dile getirirken, sorunlar hala çözülmeyi bekliyor.

Öte yandan 6 Şubat depremleri sonrası birçok vatandaş Akçadağ, Yazıhan, Kale, Arapgir gibi ilçelerde ikamet etmek zorunda kaldı. Bunu fırsata çeviren MOTAŞ ise deprem yaşayan bir şehirde ücret tarifesinde zam uyguladı hem de ilçelere abonman okutma sayısını 2 binişlikten 3 binişliğe çıkardı.

Vatandaşa yaşatılan zam, ulaşım sıkıntısı gibi mağduriyetler tam bir çileye dönüşürken MATOŞ Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Çelik’in özel şoförlü makam aracını okul servisine çevirmesi kameralara yansıdı.

Görüntülerde zarar eden MOTAŞ Genel Müdür Yardımcısı Mevlüt Çelik’in üst düzey makam aracı ve şoförü ile oğlunu okula gönderdiği, makam araçlarının şahsi işlerde ve hatta okul servisi gibi ailevi hizmetlerde kullanıldığını ve kamu kaynaklarının ne denli kötüye kullanıldığını gözler önüne seriyor.

Ülke ekonomik darboğazdayken ve halkın temel ihtiyaçlarına dahi erişimde zorlandığı bir dönemde, bu lüks ve ayrıcalık hakkı nereden geliyor.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, kendi kurduğu kadrosunun bu durumunu görmüyor mu, yoksa görmezden mi geliyor? Malatya deprem yaralarını henüz saramamışken, vatandaş geçim derdindeyken, bazı yöneticilerin böylesine fütursuzca kamu kaynaklarını şahsi çıkarları için kullanması ne anlama geliyor? Milletin kaynakları nerelere kullanılıyor? Kamuoyu bu soruların yanıtlanmasını bekliyor.

ERTV HABER MERKEZİ

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.